vrijdag 1 november 2013

Herfstweer


Even laten zien waar ik mee bezig ben ,terwijl de regen en wind tegen de ramen slaat.
Ik heb een lieve vriendin (geen quiltster) die in een oude boerderij woont en na het werk op de bank zit onder een slaapzak.Dat moet natuurlijk anders en zij vindt het ook altijd leuk hier  onder een quilt te zitten.Daarom verras ik haar met deze quilt zodat ze niet meer onder de slaapzak hoeft.De kleuren van de quilt komen voor in hun woonkamer.Ik wil hem haar zo snel mogelijk geven nu de dagen en avonden steeds donkerde en kouder worden.Zij weet nog van niets ,haar man wel .
Jullie horen nog hoe zij de quilt vindt.

Dankzij de blog van Happy Bee van Herma ben ik er achter waar de eeuwig durende quiltkalender is te koop.Hier heb ik lang naar gezocht,ik had hem gezien bij Jeanneke.Nu heb ik hem meteen besteld bij Trijntje uit Sebaldeburen en komt morgen in de bus.In die kalender aan zulke mooie blokken,twee heb ik er al van kunnen maken dankzij Jeanneke.
Allemaal een fijn weekend
Maaike

donderdag 31 oktober 2013

Hartjes en meerIk kreeg een klacht van Joep ,waarom wel Bram op je blogen ik niet. Ik ben toch ook lief ,dat is hij zeker.
Daarom eerst een foto van alleen Joep,daarna een foto van hun beide lekker op het bedbank van de vrouw.Want de zon is van ons allemaal.

De derde foto laat ik de beloofde hartjes zien ,ik ben nog niet zo erg .Ik ben eerst gisteren met Hans naar Sneek geweest voor stof waar op ik de hartjes kan maken,die lag niet in mijn stofjeskasten.
Herkennen jullie dat.Het gaat een klein quiltje worden samen met de klosjes en vingerhoedjes.
Wanner ik zo ver ben volgen daar natuurlijk weer foto,s van.Ben nu eerst hartjes en vierkantjes aan het snijden en blogs lezen gaat ook gewoon door.

Komen jullie ook naar de gevangenis Blokhuisplein in Leeuwarden 9 en 10 november naar Holy  stitch van 10:00-17:00 uur de Quiltkoffer is ook aanwezig.Je kunt gezellig gaan zitten quilten,hopelijk zie een van jullie daar.Jeanneke en ik gaan zaterdag er ook gezellig heen.
Fijne dag allemaal
Maaike

dinsdag 29 oktober 2013

Hartjes

Ik wil je jullie even laten weten,dat ik vanmiddag van Pauline heb geleerd hoe de hartjes moet
maken.Het gaat heel leuk en ben nu met de derde bezig.Morgen volgen de foto's.
Pauline had de blokken bij zich van de bloggersquilt,zij heeft mij uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat.
Helaas ben ik te laat denk ik om nog mee te doen,maar hoop dat er volgend jaar ook nog een komt.
Zo dames energie is op dus ga nu lekker slapen.Na een heerlijke middag.
Morgen hartjes,klosjes en vingerhoedjes maken.
Toit morgen.